Sunday, 15 March 2015

Tutorial Menjahit Wallet & PolaAnda ingin menjahit wallet??.Tetapi tidak tahu caranya.Jangan risau...kerana saya ada penyelesaiannya.Baca sampai habiss!!

Sebenarnya banyak kelebihannya sekiranya anda mahir menjahit walllet.Antaranya ialah:

-Ianya adalah wallet hasil kerja anda,sudah tentu ianya sangat istimewa,unik dan anda tentu sangat bangga dengannya
-Apabila anda boleh jahit wallet sendiri,dari segi saiz,corak kain,pattern dan sebagainya adalah mengikut kehendak anda sendiri.
-Anda boleh buat seberapa banyak yang anda suka,tak perlu lagi beli..Dalam masa yang sama anda juga dapat berjimat.Sebenarnya kos membuat wallet tak sampai pun RM10 !!
-Anda boleh jadikan hadiah kepada kawan,guru anak anda,ibu,adik-beradik dsbnya.
-Anda boleh memulakan bisnes handmade anda,jual pada kawan-kawan dsbnya.Secara tak langsung dapat menambah pendapatan keluarga
-Sekiranya anda sudah mahir,anda boleh design wallet ciptaan anda sendiri

Saya sebenarnya sangat meminati  produk handmade.Kerana ianya sangat unik.Dan kemahiran menjahit beg tidak ada pada semua orang yang pandai menjahit.Orang yang pandai menjahit ,biasanya pandai menjahit langsir,baju atau tudung..Tapi jarang kita dengar orang yang pandai menjahit beg.Biasanya orang akan bertanya saya,seperti tidak percaya apabila  melihat wallet yang saya jahit sendiri.Sudah tentu dalam hati,kita berasa bangga sekali ;)Sebenarnya  saya mula menjahit beg sejak 5 tahun yang lalu.Setelah jatuh cinta dengan handmade bag yang saya lihat di internet.Saya juga ingin mencari kelainan di dalam menjahit.Maka timbullah keinginan menjahit handmade bag.Saya mula google dan mula belajar menjahit  dari internet.Kebanyakan tutorial adalah di dalam bhs Inggeris ,susah juga nak faham..Dan saya juga mula membeli buku-buku dari oversea sebagai rujukan. Sejak itu,berbagai pengalaman,kesusahan dan frust yang saya alami..maklumlah belajar sendiri.Belum tahu teknik yang betul.Hingga kini barulah berjaya membuatnya dengan hasil jahitan yaing memuaskan.

Kini anda tak perlu bersusah payah lagi mencari tutorial yang lengkap,kerana saya dah compile semua sekali berdasarkan pengalaman saya.

Dapatkan tutorial wallet di CHIKRAFT HANDMADE SHOP.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts