Monday, 31 August 2015

Testimoni PDF Tutorial Menjahit Wallet Dengan Teknik Mudah

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Beberapa bulan yang lepas ,untuk pertama kalinya saya menjual pattern long wallet dalam bentuk PDF.Alhamdulillah,mendapat sambutan yang sangat menggalakkan .Ada yang dah berjaya ,hasil dari tunjuk ajar  dari tutorial tersebut.Dan saya sangat bangga dengan hasil kerja mereka.Mari kita saksikan:

Testimoni  1






Testimoni 2





Bagi saya ,sebenarnya nak jahit beg ni bukannya susah sangat.Rasanya jahit baju lagi susah,ukuran kena tepat dan betul kalau tidak   tak boleh pakai.Jahit beg,kalau ukuran tidak tepat pun,cuma saiz yg akan bertukar atau boleh saja  convert ke pattern lain..ha..ha..

Dari pengalaman saya,untuk mendapat  hasil yang baik dan menyenangkan kerja,kita perlu tahu teknik yang betul.Kalau teknik betul,inshaAllah senang sahaja.Di dalam tutorial saya,saya aplikasikan teknik yang paling mudah ,selepas melakukan berpuluh2 try and error.

Dan lagi satu,apa yang saya perasan ,orang selalu tanya saya , perlu kena pakai kain tebal yg macammana ?dan mesin jahit yg special ke?
Sebenarnya JAWAPANNYA ..pakai kain cotton biasa je...yg buat baju kurung tu dan mesin jahit yang biasa2 pun boleh.

Sekiranya anda berminat untuk melhat Tutorial PDF yang saya ada  (Klik kategori PDF Pattern) dan melihat  hasil kerja saya atau mencuci mata sila  klik di bawah:







No comments:

Post a Comment

Popular Posts